donderdag 14 oktober 2010

Mooie mensen

Films met mooie mensen zijn de beste. Natuurlijk kan je dat niet tot in het oneindige doortrekken, maar er zit wel iets in, of niet? Hét voorbeeld: 'The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford'. Brad Pitt in die film. Ik was aan het scherm gekluisterd. Ik meen het.

'A Single Man' was onlangs nog zo'n voorbeeld. Twee hele mooie jongens, die ook nadrukkelijk heel mooi moesten zijn. Het lukte. Ik vond het een prachtige film en wist waarom.

En meisjes natuurlijk. Films met betoverende meisjes in de hoofdrol. Penelope Cruz in de films van Pedro Almodovar. Kan nooit iets mis mee gaan. Het verhaal is fantastisch, zij speelt fantastisch, de film is fantastisch, je voelt de vlinders en dan mag je naar huis. Je telt de maanden af tot de dvd te koop is, koopt 'm en gaat er nog eens voor zitten. Penelope Cruz is in je kamer. Of beter: haar personage. Je hebt het gemaakt.

Er zijn ook 'makkelijkere' meisjes natuurlijk. Jessica Alba bijvoorbeeld. Die is ook heel mooi, maar niet zo mooi als in mijn eigen definitie van mooi. Dat is schattig, slim, grappig, zacht, iemand die de juiste kleren draagt, met de juiste kleuren. De meisjes die daar goed in zijn kunnen mij betoveren. De juiste kleren, de juiste kleuren. Geen merken, geen prijzen, geen winkels. Heel mooi en goedkoop is ideaal. Dan ben je mijn type. Je hoeft dan helemaal geen actrice te zijn. Je speelt dan de hoofdrol in mijn eigen film. Je hebt me dan in een kooitje. Volgens mij besef je niet eens dat ik het tegen jou heb.

Reageren op deze oproep kan via deze site. Een mooie foto en eventueel wat uitleg, meer hoeft dat niet te zijn.

Geen opmerkingen: