woensdag 22 juli 2015

Witte gordijnen e.a.

Een halogeenlamp met twee knoppen: een voor de grote lamp en een voor het leeslampje.
Aan de knop voor het leeslampje hangt een kleine stoffen steenbok.
Een bladwijzer met daarop ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.
Een groen kussen dat niet enkel groen is maar ook rood en wit. Doch, oppervlakkig bekeken is het groen. Onderzoek leert dat de kleine afbeeldingen die op het kussen staan geprint bijna allemaal aan een feest refereren. (Kerst)boompjes, trommels, eendjes, paaseieren, bloemen, kersen, ongeopende cadeautjes, kransen.
Een deken (zo eentje om mee in de zetel te kruipen) met daarop de afbeelding van een knuffelbeer (geen échte beer) en eronder de tekst I MISS YOU SO MUCH.
Een kalender van 11.11.11 met grote witte vakken voor alle dagen van de maand. Op de dagen waarop er iets leuk gebeurde, staat een smiley getekend. Twee horizontale streepjes voor de ogen, een verticaal streepje voor de neus en een naar boven gebogen lijntje voor de (lachende) mond.
Enkele honderden kleine witte papiertjes in een plastieken doosje. Op het bovenste staat geschreven zonder de letter N erachter VUILZAKKE. Op een ander staat geschreven Z9GhN2.
Een kaartje met daarop afgebeeld twee in rood getekende katten en bloemen in de vorm van hartjes. De tekst op de voorkant luidt ‘Miauwy Holidays’. De verzenders hebben achteraan geschreven: “We wensen je het komende jaar veel vreugde en zonneschijn, zodat je elke dag opnieuw tevreden en gelukkig kunt zijn”
Twee fietslichten: een rood en een wit.
Oortjes om mee naar muziek te luisteren.
Een bankkaartlezer. Een batterijoplader. Twee batterijen. Een paar oordopjes. Twee usb-sticks. Een dictafoon waarvan het klepje voor de batterijen is afgebroken.
DVD’s en boeken: ‘Goldenvoice presents Coachella’, ‘Greetings From Tim Buckley’, ‘Stanley Kubrick Collection: Eyes Wide Shut’, ‘Den Fördömde’, een zeer beduimeld woordenboekje Engels-Nederlands, ‘Misdaad en straf’, ‘Bullhead’, ‘The Wrestler’, ‘Quentin Tarantino’s Death Proof’, ‘Badlands’.
Een gele post-it waarop staat geschreven: MA 19.01 13u30.
Deodorant. Nivea Men.
Drie balpennen van het Vlaams Belang met daarop het websiteadres (vlaamsbelang.org) en een telefoonnummer (016/204.301).
Een balpen van Bilbo Records. En een van Tesla. En een waarop staat geprint despoorwegenwervenaan.be. En een van Telenet
Twee stickers van Hart boven Hard.
Een cartoon van Wauter Mannaert uit Brussel Deze Week waarop een politicus en een ondernemer staan afgebeeld die tongzoenen. Het bovenschrift luidt: ‘Uplace or mine?’.
Een leeg doosje Dafalgan 500mg.
Een halssnoer.
Een elastiekje. Een paperclip. Een gele markeerstift.
Twee sleutelbossen (beide zonder sleutelhanger). De ene met twee sleutels (buitendeur en binnendeur), de andere met drie sleutels (buitendeur, binnendeur en fietsslot).
Drie postzegels van één euro met daarop afgebeeld Lambik (twee keer) en tante Sidonia (één keer).
Vier lege blikjes van 330ml. Drie lege blikjes Lipton Original Ice Tea en één leeg blikje Coca-Cola Cherry.

Geen opmerkingen: