maandag 2 maart 2015

Duiven

Net liep ik door een rustige straat in de stad en bleef ik even staan bij twee duiven die naast elkaar op een vensterbank langs het water zaten. Zij zaten daar een beetje in het wilde weg te pikken en aan hun veren te krabben, gewoon de dagelijkse dingen die duiven doen.
Toen keerden zij zich naar elkaar en gingen zij elkaar pikken, quasi snavel tegen snavel. Als ik dit gedrag zou moeten vertalen naar de menselijke omgang, zou ik hiervoor het werkwoord 'muilen' gebruiken.
Dit duurde zo'n tien seconden.Vervolgens sprong de ene duif achteraan op de andere en voltrok zich iets dat leek op copulatie. De duif die bovenop zat, leek een aantal keren te 'stoten' en ging daarbij wild tekeer met zijn vleugels.
Dit duurde maar drie of vier seconden.
De duiven keerden zich daarna van elkaar af en gedurende de ongeveer twintig seconden dat ik nog bleef wachten, gunden zij elkaar geen blik meer waardig.En zo kreeg ik iets te zien dat ik nooit eerder had gezien. Ik weet niet waarom ik bij de duiven was blijven stilstaan. Waarschijnlijk wilde ik eventjes kijken hoe zij hun dagen gevuld krijgen. Onder andere met muilen en seks in het openbaar, meen ik nu te hebben begrepen.
Dat dat zomaar allemaal kan in mijn stad, het is wonderbaarlijk

Geen opmerkingen: