dinsdag 14 augustus 2007

Pap

Kijk, ik ben er dus zo'n echte, hé. Mijn vakantie is halfweg - school start weer op 24 september - en ik baal baal baal als een stekker als ik er nog maar aan denk dat ik slechts 40 dagen van die datum verwijderd ben. Want wat ik allemaal nog wil doen deze vakantie, het is niet min; en het is misschien nog wel meer dan wat ik al allemaal gedaan heb, want dat is ook niet min. Jongenslief, oh nee.

Een uitgebreid verslag van mijn bezigheden zou een doorsnee telefoonboek aan informatie bevatten, dus daar ga ik me hier niet aan wagen. Een kort overzicht wil ik echter wel neertypen, al was het maar om bij wijze van dagboek een beetje orde te scheppen in mijn drukke agenda en alles "een plaatsje te geven" in mijn vermoeide geest.

Komt ie!: begin juli luisterde ik nogal wat muziek, een hoofdbezigheid van me, tout court, maar vooral tijdens de vakantie ook. Begin juli was tevens een periode waarin ik liever niet veel mensen zag (heb ik altijd aan het begin van een vakantie) en dus kon je me meestal terugvinden in de beslotenheid van m'n woon- ofte slaapkamertje. Druk druk druk dat ik het had! Ik kon mezelf amper bijhouden. Ik schreef die maand een zestal recensies voor het begenadigde muziekmagazine goddeau.com (check die site in godsnaam)en ik deed geen enkel festival aan, noch maakte ik reizen met vrienden of familie, noch deed ik aan familiebezoekjes, noch ging ik op scoutskamp, noch deed ik aan vrijwilligers- dan wel betaald werk. Druk druk druk. Ik was blij dat mijn agenda voor augustus iets minder bol leek te staan.

Maar nu het dus augustus is en we zowat halfweg de maand zijn kan ik ook alweer geen pap meer zeggen. Ik verdrink in de activiteiten die ik samen met vrienden bezig. Zo zal ik deze maand niet meer op Pukkelpop, Lowlands, Feest In Het Park, Teutrock, Rimpelrock of Pukemarock geraken, omdat ik telkens tot 13u45 in m'n bed wens te blijven liggen, zo moest ik al mijn afspraakjes met vrienden-die-ik-al-super-lang-niet-meer-gezien-heb genadeloos en tot mijn vreselijke spijt "cancellen" omdat ik mij, telkens tussen 14u15 en 14u45, een hernia telefoneerde, hengelend achter een part-timevakantiejob, die ik tot op heden nog niet vond (een geluk bij een ongeluk, want zo druk als ik het heb) en ook leren voor mijn twee herexamens kwam er vooralsnog niet van, omdat ik momenteel naarstig in de tuin bezig ben, aldaar de herfstbladeren opwachtend, die rond deze tijd, of over een maand of twee, wel eens van de bomen zouden willen komen dwarrelen.

Ja, ik ga werkelijk opgelucht zijn als het schooljaar weer begint, op 24 september, zodat ik het weer wat kalmer aan kan doen. Dat lakse ritme van maandag tot vrijdag zal me goed doen en het zal kennelijk dat leuke vakantiegevoel bij me oproepen van hangmatten, tequilaatjes en zonneschijn!
Voorlopig is daar evenwel nog helemaal niks van aan en blijf ik stevig in het getouw om mijn overvolle planningen rondgemalen te krijgen. Zo moet ik hier nu ook dringend maar eens gaan afsluiten, omdat ik zo meteen alweer een tv-programma wil zien dat ik al een keer of twee gezien heb (shame on me, het is een opname van "FC De Kampioenen" uit '92) en daarna wil ik nog voor de zesde keer naar "Titanic" kijken, die wonderlijke film over die boot, die me telkens opnieuw weet te ontroeren. Ik zal wel blij zijn als ik in m'n bedje kan kruipen, want van zo'n drukke periodes als deze kan ik zo nu en dan nagenoeg geen pap meer zeggen. Pfoe!

1 opmerking:

pascal digital zei

Ik mag hopen dat het de eerste verfilming is, uit 1959 - nog in zwart-wit: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Night_to_Remember_%28film%29