donderdag 20 november 2008

Ik ben zover

Op het moment dat je je haar in elk winkelraam staat goed te leggen, dat je er daarbij op let dat je mondhoeken naar boven staan (wat meestal al het geval is) en dat je, ongeacht de snijdende wind, de warme golfjes van gelukzaligheid door je ingewanden voelt rollen, op dat moment weet je het wel en dan wil je er vol voor gaan.

Ik ben zover.

Of wat ik allemaal kan tegenwoordig. Een half jaar geleden was ik steil achterovergevallen bij de gedachte alleen al. Ik kan een mop maken in een kleedkamer vol voetballers. Een mop waarmee gelachen wordt, kortom, ik ben als één van hen.

En ik kan me dan goed voelen, ik kan me dan zelfs gewéldig goed voelen. Dat ik op de rem wil gaan staan om mezelf te beschermen, maar dat iemand de rempedaal heeft weggehaald. En ik kan die mens, of die wat-dan-ook dat in een nanoseconde ook weer vergeven. Ik ben zover. Ik hou die bolide toch op de rails, rempedaal of niet.

Ik hou u op de hoogte. Nu ik zelf op grote hoogte ben.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb met u te doen. U hebt bereikt wat voor de val komt. Geniet nog even van de euforie.

Your Daniel zei

What goes up must go down, maar dan is het toch beter even up geweest te zijn, nee?

Ik wens Ali dus nog veel voetbal- en ander plezier!

Anoniem zei

Hoe zeggen ze dat ook alweer...
Hoogmoed komt voor de val?
Kijk uit waar je loopt, kan ik je als enige tip meegeven.

Your Daniel zei

Komaan lieve Noorderburen, niet zo calvinistisch...
Deze jongen amuseert zich momenteel, en wel op een heel onschuldige manier: hij gaat voetballen en amuseert zich daarmee. Daar is toch niets mis mee en dat heeft toch niets met 'hoogmoed' te maken? We hoeven niet voortdurend zelfbeknottend door het leven te gaan, 'pluk de dag' mag ook wel eens!

Your Daniel zei

Zijn die verlengingen ondertussen nog niet afgelopen?