donderdag 10 juli 2008

2u. 20 min.

Couvin.
Een kleine stad.
Ik kan er met de trein geraken.
In 2 uur en 20 minuten.
Moet ik eens doen.
Want in Couvin:
kan ik alles achterlaten
kan ik op een bank een boek lezen
kan ik Belgen Frans horen praten
kan ik misschien een huis kopen om me er voor altijd in op te sluiten
of ik kan er een commune stichten
of nog leuker:
ik kan er enkele bewoners leren kennen.
Ik kijk er al naar uit.

3 opmerkingen:

freaq zei

Aaah, Couvin. Nabij Nismes, en Mariembourg, en Olloy-sur-Viroin, en Oignies-en-Thierache, en Fumay net over de grens met Frankrijk! En met misschien ook wel eens Freaq in de week die juli met augustus verbindt, wanneer hij eens de chalet verlaat waar hij al van kindsbeen af elk jaar wel eens heen trekt. Er valt geen bal te beleven, maar als ge daar al heel je leven naar toe gaat, dan is dat telkens een klein beetje thuiskomen. Bij deze: welkom in mijn Ardennen!

Anoniem zei

De aardrijkskundeleerkracht in mij zegt dat het de Condroz is en niet de Ardennen. Ik heb respect voor de aardrijkskundeleerkracht in mij.

Maar Couvin, ja been there! En in Nismes met de Fondry des Chiens! En wat verder Dourbes waar ik ook eens op weekend ben geweest en waar mijn broer nu op kamp is. Jaja, geweldig allemaal, en geen bal te beleven he? Geen bal! Schitterend. Heerlijk. Vakantie.

freaq zei

Tutut, ge hebt Vlaanderen, en dan hebt ge die lijn waar het plots vol bossen begint te staan. Vanaf daar is het de Ardennen en dat vult heel Wallonië. Dat is zo beslist in mijn kinderjaren en we gaan daar nu niet moeilijk over doen, Maarten!

Damn, ik begin precies al wat verlangend uit te kijken...