maandag 13 oktober 2008

Focunts

Ze hebben 'm! Ze hebben 'm! Een nieuwsprimeur van formaat. De Poplounge (cosy!) van Focus Knack heeft alle anderen de loef afgestoken. Ze hebben de primeur. Geike zingt niet meer bij Hooverphonic! En ik zwier die dwaze Focussite van tussen mijn favorieten.

Een interview met de koksmuts hebben ze. Alex, altijd al de klankkast en de promokuif van het bedrijf. Dat het een "mokerslag" was, een moment, maar dat er door moet worden gedaan. De geplande concerten gaan gewoon door, met een uitroeptekentje. En reken maar dat de frêle, de zwijgzame daar nog bij is - geen nood. Het kind doet haar contract uit. Voor de sponsor, voor de bezigheid en voor u. De eerder hoogopgeleide zakenmens.

Uw decorstuk op de salontafel. Nonchalant naast uw Focus Knack. Een Hooverphonic-cd, of een Ozark Henry-cd voor uw part. Als het maar een belletje doet rinkelen bij de managers die u over de vloer krijgt. Hij is met zijn tijd mee, hij kent de namen, weet wat lééft. Hooverphonic, dat is handjesklappen op de Lokerse Feesten, dat is burgerbehang van het bombastischer soort. Dat slaat aan als groeiende economie.

Maar of u gaat rouwen nu? Nu Geike er het bijltje bij neerlegt? "Geike wie?" vraagt u, en dat typeert u. Misschien komt ze u in haar volgend leven wel koffie brengen op uw bureau. De frêle, de mysterieuze. Zo mysterieus als een secretaresse. Zo Vlaams als Piet Huysentruyt.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kuif wie? Maar gelijk hoor: ik denk dat de relevantie van Hooverphonic allang niet meer doortelt

Anoniem zei

toch nog altijd liever mijn koffie van Geike dan van Piet

Anoniem zei

Tiens, tiens, Alexander, veel van die platen bij uw favorieten, zijn ook favorieten van de Focus Knack-muziekredactie. Uw mening over Hooverphonic is uw mening, maar die mening sluit andere meningen niet uit, toch? En nieuws is nieuws, voor een nieuwsmagazine dat interesse betoond voor de betere film, muziek en televisie. En de Focus-site: tja, die is wat ie is, en - daar ben ik het met je eens - hij kan en zal alleen maar beter worden. Suggesties zijn welkom.
Groeten,
Karel