vrijdag 8 augustus 2008

Kijk uit naar menig "aas" duel

In normale omstandigheden heb ik weinig tot niets te melden over voetbal (niet dat ik het niet volg nochtans), maar nu het Belgische voetbal ieder jaar een beetje verder wegzakt wordt het hele wereldje bij vlagen zodanig potsierlijk dat er gewoon niet over gezwegen kán worden.

Sporza kopt "Aantrekkelijk, aanvallend en spektakelrijk". Boven een artikel over wat Belgisch voetbal in het seizoen 2008-2009 zál (de vertwijfeling in dat accent) zijn. En Belgisch voetbal zál aantrekkelijk, aanvallend en spektakelrijk (kortweg "aas") zijn dankzij een charter dat alle trainers hebben ondertekend. Dus zelfs Dirk Geeraerd van het vorig jaar wat "stugge" Roeselare, en dus ook der Jacky van de beenhouwers van de Colruyt van Beernem, oftewel dus van Club Brugge. Dat charter is trouwens geenszins pro forma bedoeld, want, zoals het er staat: "elke wedstrijd wordt er een om nooit te vergeten."

Op dit punt kan je alle richtingen uit. Een imaginair voorproefje van een onvergetelijke wedstrijd in de Jupiler League (die een andere naam krijgt die ik het vermelden niet waard vind), een greep in je eigen herinneringen aan wedstrijden die toen nog niet noodzakelijk onvergetelijk moesten zijn door toedoen van een charter, en die bijgevolg ook niet onvergetelijk waren,..

En vragen. Vragen. Zullen we als publiek gedwongen worden om bepaalde wedstrijden te onthouden? Zullen we om de paar weken door een inspectie gecontroleerd worden om te zien of we ons nog kunnen herinneren wat er net voor de rust gebeurde in Bergen - Charleroi? Zal Ivan De Witte eindelijk uitgroeien tot de goeroe die hij al zo lang zo graag wilt zijn (zijn AA Gent dat intussen niet mee groeit en ondanks tonnen ambitie nog steeds elk seizoen op de zesde plaats strandt). Zullen Belgische clubs Europees in de toekomst aantrekkelijk aanvallend en op spektakulaire wijze de duimen moeten leggen voor een Bori-sof van een ploeg?

What the heck, kortom. Laat de jongetjes maar gewoon weer een schooljaar achter de bal lopen. Ze doen dat toch zo graag. En of ze er nu goed in zijn of niet: Belgisch voetbal is veel meer volkskermis dan sportevenement. Het is toch geen schande om dat te zeggen?

2 opmerkingen:

freaq zei

Ik snap de grap van de beenhouwers niet.

Alexander zei

Ik weet dat je een Brugge-fan bent, freaq, maar ik ben er geen. Verder bedoelde ik er ook niks bijzonders mee.