woensdag 20 juni 2018

Philippeville en mooie vrouwen

(twee gegevens die niks met elkaar te maken hebben)
Philippeville. Je moet nogal wat moeite doen om er te geraken. Eerst met de trein naar Brussel-Zuid, dan verder naar Charleroi, en dan met de stoptrein richting Couvin. Maar hé, het is het waard (althans voor mij). Al mijn vrienden wonen in Philippeville.
Toch is elke dag twee uur en vijftien minuten op de trein zitten ook voor mij wat van het goede teveel en ik denk er ernstig over na om naar ginder te verhuizen. Daarom heb ik gisteren in Philippeville enkele leegstaande panden bezocht. Weet je dat je er al een villa met vier slaapkamers kan kopen vanaf - gestoorde prijs - 125.000 euro? Onwaarschijnlijk hoe goedkoop de woonprijzen zijn op sommige plaatsen in Wallonië.
Ik heb vrienden gemaakt in Philippeville nadat ik lid werd van de Facebookgroep ‘J’habite à Philippeville, donc...’. Dat ik niet werkelijk in P’ville woonde, stoorde niemand (Walen zijn heel gastvrij). Algauw mengde ik me in tal van discussies over de stad (waar ik tot dan toe nog nooit was geweest) en zodoende leerde ik een aantal sympathieke mensen kennen, mensen die ik nu mijn beste vrienden mag noemen. Alain, Amedé en Josianne zijn mij al herhaaldelijk in Leuven komen bezoeken en ik van mijn kant ben dit jaar al bijna elk weekend naar Philippeville afgezakt. De laatste tijd ga ik zelfs bijna elke dag, want samen met mijn copains heb ik het super gezellig in de cafétjes op la Place d'armes. Maar de lange treinreis tussen P’ville en Leuven put me uit. Vandaar mijn plan om naar ginder te verhuizen. (Ik begrijp trouwens niet waarom er geen rechtstreekse treinverbinding is tussen Leuven (of Heverlee) en Philippeville. Die trein zou stampvol zitten, cos P’ville is da place 2 b.)
Bon, genoeg serieus gedaan, nu zever. Philippeville is echt de moeite van het bezoeken niet waard. Je denkt ‘ville’, dus je verwacht je aan een stad, maar dat valt lelijk tegen. Dat Philippeville slechts een tussenhalte is op de treinverbinding tussen Charleroi en of all places Couvin doet in feite al het ‘ergste’ vermoeden. Wereldsteden liggen niet halverwege een treintraject; ze zijn het eindpunt en het begin ervan.
Je stapt in Philippeville van de trein en komt meteen in een soort no man’s land terecht. ‘Is hier überhaupt íéts?’ vroeg ik me af toen ik rond me keek en enkel een doorsnee woonwijk aantrof. Het was dat er nog enkele mensen uit de trein waren gestapt en dat ik die achterna kon lopen, of ik had zelfs helemaal niet geweten waar ik heen moest.
Maar goed, genoeg over Philippeville. Er valt gewoon geen fuck over dat gat te zeggen. Het is er saai, ga er nooit naartoe.
Veel meer het vertellen waard is dat de meisjes in Wallonië aanzienlijk minder knap zijn dan die in Vlaanderen. Over het algemeen zien de meisjes die ik gisteren in Philippeville en Charleroi zag er ordinairder uit dan hun Vlaamse tegenhangsters. Ik kan niet echt benoemen waarin het ‘m zit, maar zeker is wel dat de gelaatstrekken van Waalse vrouwen gemiddeld genomen minder gepolijst zijn dan die van Vlaamse. De haren van Vlaamse vrouwen glanzen meer en Waalse vrouwen zien er in vergelijking met Vlaamse vrouwen vaak een beetje ‘goedkoop’ uit. Misschien is het feit dat Waalse vrouwen (of Walen tout court) gemiddeld minder koopkracht hebben daarbij een factor, maar dat verklaart nog niet waarom de gelaatstrekken van Vlaamse vrouwen mooier zijn dan die van Waalse. Zet twintig Belgische vrouwen, waarvan 10 Waalse en 10 Vlaamse, naast elkaar en ik beloof u dat ik op basis van hun gelaatstrekken de Waalse van de Vlaamse kan onderscheiden. Of toch in 80% van de gevallen. Je herkent ze gewoon.
Qua mooie vrouwen is Vlaanderen trouwens ook internationaal gezien lang geen slechte regio. Ik vind dat er enorm veel mooie Vlaamse vrouwen zijn (en nu lijkt het alsof ik het over vogels heb, ofzo). Nederlandse vrouwen zijn groot en blond (maar meestal niet op een ‘aantrekkelijke’ manier). Franse vrouwen kunnen enorm knap zijn, maar voor elke knappe heb je er twee gatlelijke. Spanje en Italië zijn qua mooie vrouwen een beetje overschat, naar mijn gevoel. Lang zwart haar biedt niet noodzakelijk garantie op een mooi gezicht. Engelse vrouwen zijn bijna zonder uitzondering aan de lelijkere kant. Duitse vrouwen lijken misschien nog het meest op Vlaamse vrouwen, maar ze zien er gemiddeld genomen toch wat ‘fouter’ uit (en dan bedoel ik niet ‘goedkoper’, zoals de Waalse), nee, Duitse vrouwen zijn naar mijn gevoel gewoon niet zo vrouwelijk. Duitsland is een land van mannen. En dan zijn er de Centraal-Europese en Oost-Europese vrouwen, vrouwen wier naam steevast eindigt op ‘ova’, ‘ic’ of ‘’ka’. Deze vrouwen kunnen wedijveren met Vlaamse vrouwen, maar ze neigen toch al gauw in ordinariteit te vervallen - ordinariteit die je bij Vlaamse vrouwen eigenlijk verrassend weinig aantreft. En laat ik ook de Scandinavische vrouwen niet vergeten. Met hun hoogblonde haar zijn ze heel apart en herkenbaar, maar hun bleke gezichtjes zijn me iets te uniform. Er zit zo weinig afwisseling in.
Dus, Vlaamse vrouwen, ik ben pro. Je kan in onze regio niet buiten komen zonder een mooie vrouw te spotten.En daar ben ik dankbaar voor. Een omgeving vol lelijke vrouwen is onleefbaar.Mooie vrouwen zijn de lucht in onze longen en de zon op onze huid. We hebben ze nodig.
Bedankt om er te zijn, mooie vrouwen. Jullie zijn de belangrijkste reden waarom ik leef.

Geen opmerkingen: