donderdag 3 oktober 2013

Marktrock Leuven: live verslaggeving (dag 1 en 2, deel 1)

Marktrock in Leuven is al jaren een ‘vaste waarde’ (cliché nr. 1) in het ‘festivalcircuit’. Ook de editie van dit jaar zal weer een ‘hoop volk’ naar de ‘studentenstad’ (cliché nr. 2) lokken. “Meer volk dan alle pastoors van heel België samen ooit naar een benauwend achterkamertje in hun parochie hebben kunnen lokken”, maakt een van de ambi...tieuze organisatoren een ongemakkelijke opmerking. Ongemakkelijk temeer omdat de organisatie dit jaar 1.000 opzichters heeft ingeschakeld om pedofielen, pederasten en andere vieze oude (pre)gepensioneerde mannen ervan te weerhouden kinderen mee te lokken met de belofte van een lekkere calippo. K3 is dit jaar immers headliner in Leuven en naast afschuwelijke op Josje geilende studenten wordt er morgen ook een stoet baby’s, peuters, kleuters en andere ongelukjes verwacht in de ‘universiteitsstad’ (cliché nr. 3).

Gisterenavond werd de 1#§4-ste editie van het festival ‘afgetrapt’ (cliché nr. 4) door de verliezende voorrondefinalisten van Students On Stage, een concours waaraan – zoek het pleonasme in het vervolg van de zin - enkel mentaal gehandicapte studenten van de richting sociaal werk aan de Katholieke Hogeschool Leuven mochten deelnemen. De enige ‘groep’ die deze voorronde wist te overleven – overigens de enige deelnemende groep tout court – moest jammer genoeg op het laatste moment afzeggen omdat haar drummer, een schaamteloze papzak, eerder op de dag was vast komen te zitten in een Plopsalandattractie en de spoedafdeling van het Sint-Kellyziekenhuis in Waarschoot hem nog een nachtje “puur voor de fun”, aldus een cliniclown ter plaatse, op de afdeling pathologie wilde houden ter “observatie”.

Daar stonden ze dan, ontredderd, de bomma’s, bompa’s, overgrootbomma’s, overgrootbompa’s, mama’s, papa’s, pleegouders, stiefvaders en -moeders en mongole broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes van de zestien ‘bandleden’. Allen met een iPhone 12.0 in de hand met de bedoeling het ‘concert’ - waarschijnlijk een muzikaal debacle - te filmen om daarna trots het afschuwelijk slecht in beeld gebrachte muzikale trauma op Facebook te posten; geen van allen echter ook maar een begin van een benul hebbende van hoe ze zo’n iPhone moesten gebruiken.
De zieligheid van dit tafereel stak pijnlijk hard af tegenover alles wat met wat goede wil mooi kan worden genoemd aan dit leven.

Later vandaag volgt meer verslaggeving vanop het De Laeyensplein en andere twijfelachtige hotspots in het centrum van – Wie we daar hebben? Danny Pieters! - “Tobbackograd”. Want dit wilde voornoemd voormalig N-VA-lid, oppositieleider en bedenker van de term in een vervelende spammail nog aan mij kwijt. “Als burgemeester zou ik de ‘Leuvenaars’ - en ik weet dat het een huizenhoog cliché is, maar ik kan niet beter - persoonlijk veel nauwer betrokken hebben bij de samenstelling van de Marktrockaffiche van dit jaar. Zo zou ik Les Truttes - een voorbeeld van waar Vlamingen toe in staat zijn, al dan niet in positieve zin - een prominentere plaats in de line-up hebben gegeven en had ik zeker inspanningen gedaan om enkele mislukte deelnemers aan tv-talentenjachten te overhalen om nog een keer hun zielloze covers ten berde te brengen in onze mooie stad.”

Wordt dus vervolgd (tenzij ik plots iets anders te doen heb, waar ik stiekem op hoop).

Geen opmerkingen: