zondag 8 juli 2007

0707

Minus Story heeft met "My Ion Truss" een plaat gemaakt die vanaf de eerste luisterbeurt fascineert. Het rammelt en het is totaal onconventioneel, het klinkt bij wijlen als een stel apen die instrumenten te pakken hebben gekregen. Maar zijn het niet net de platen die zo klinken die het interessantst zijn?
Voorlopig kan ik evenwel niet veel zeggen over deze plaat. Ik hoop dat over een week wel te kunnen en dan hoop ik "My Ion Truss" zelfs ergens in de hogere regionen van mijn CD07 te mogen verwelkomen. Het zijn namelijk de cd's die het buikgevoel beroeren die het hevigst moeten worden gekoesterd. Ik kan echter niks beloven. Voor hetzelfde geld verdwijnt deze plaat tussen de mazen van het net.
Afgaand op nummers als "Battle Of Our Lives" en "Pretty In The Light" lijkt die kans me echter heel klein. Heel mooie liedjes. Heel aftands en sfeervol.

Ik recenseerde de afgelopen dagen twee platen die ik best verdienstelijk vind, maar die net mijn top 30 niet halen wegens net niet consistent genoeg. Lightning Dust had alles om hoge ogen te gooien: piano, een zangeres, een keyboard en weemoed, maar hier en daar laat het duo een steekje vallen en daar glijdt een klein pareltje af naar een leuk debuut dat op een tweede plaat nog kan worden bijgeschaafd. Steamer Cry Wolf verrast als belgische band op zijn beurt door met een cool Sonic Youth/Fugazi-achtig geluid uit te pakken. Zo cool als die bands zijn deze heren echter nergens en dat maakt dat ik mij niet in volle adoratie laat verglijden. Wel geloof ik dat dit live een hele toffe groep moet zijn, heel stevig en puur. Ze zitten bij het Rarefish-collectief. Ooit moet ik daar maar eens een evenement van bijwonen. Lekker underground - (haha).

Geen opmerkingen: