dinsdag 17 juli 2007

Gavin, je bent zo mooi

Bij de naam, het woord, 'bush', denk ik in de eerste plaats aan de president van de Verenigde Staten en pas daarna aan de schaamstreek waarin de hysterische fan (de groupie - huhu) de naam van haar favoriete band heeft geschoren. Die favoriete band heet ook nog eens Bush, maar gelukkig bestaat ze al een tijd niet meer. Institute nog aan toe.


Er zijn dingen uit oude interviews die me bijblijven. Zo las ik ooit een Humo-interview met Gavin Rossdale, die vreselijk ijdele knapperd, die voor mijn tijd een sekssymbool was en aan het begin van mijn tijd enkel nog een brulboei zonder hersens. Nu is die malloot enkel nog halfbekend als de vent van Gwen Stefani (word je daarvoor betaald?) en als hij nog muziek maakt, laat ik die dan niet te horen krijgen.

Wat ik wilde vertellen: Gavin Rossdale zegde in voornoemd interview iets heel opmerkelijks. Ik ken de precieze context al lang niet meer, maar allicht werd onzen Gavin gevraagd of hij weet had van bekende rocksterren die uitgesproken fan waren van zijn groepje. Het antwoord was verrassend en ongeloofwaardig in die zin dat Gavin opbiechte dat hij ooit op, nota bene, MTV Lou Reed had horen zeggen dat hij gek was op Bush. Lou had even geaarzeld, verveeld van achter zijn zonnebrilglazen gekeken en toen als volbloed zichzelve zijnde zijn antwoord in de micro gespuwd. Gavin was daar best trots op, ja, maar zou hij niet stiekem getwijfeld hebben aan de waarachtigheid van dat antwoord? Was hij wel goed aan het opletten toen hij Lou dat op tv hoorde zeggen? Verzint hij zoiets, misschien, en wie kan de juistheid van deze anekdote bevestigen?

Het is zeker zes jaar geleden, dat interview, want Bush had net een nieuwe plaat uitgebracht, waarschijnlijk 2001, en er moest dus aan promo worden gedaan, maar die anekdote is het enige dat ik me kan herinneren van die periode met betrekking to Bush. Wasting time listening to rubbish, dat nooit. En een groep die een songtitel als "Speed Kills" verandert omdat 9/11...Dat nooit.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik zal eens zoeken of ik het interview terugvind in mijn humo archieven... kan wel even duren.

Groeten, Roen

Alexander zei

Dat zou heel tof zijn, Roen. Wie weet is die herinnering wel helemaal scheefgegroeid in mijn hoofd ;)