vrijdag 20 juli 2007

Lijpkees


Het Belspel op vrijdagnamiddag. Er wordt gezocht naar dingen die je op school terugvindt. Conny gokt op krijt, Patrick gaat voor een lessenaar. Onjuist.
Het onder de zonnebank roodaangelopen juffie heb ik nog nooit gezien. Ze ziet er dan ook niet uit alsof je haar zou willen onthouden. Juk, nee. Alsof ze met haat kop in de cocktailsaus is gevallen. En ze staat daar maar op ergerlijke wijze te stamelen en leuk te doen.
Roger gokt op behaatjes die kleine meisjes hebben laten rondslingeren, Pierre denkt aan orale seks. Onjuist. Vijf seconden consternatie. Dan een soort verontschuldiging. Ik voel het einde van de wereld naderen, de leegheid lijkt compleet. Heeft Dwarskijker dit gezien? The cynical bastard. En wat heeft hij erover te vertellen dat u en ik niet zelf kunnen verzinnen?

Orale seks op school, met Pierre. Meester Pierre gearresteerd na aanklacht verschillende ouders bij politie. Dochtertje kwam huilend thuis na aanranding. Parket stelt onderzoek in naar meester Pierre. Handlanger Roger wordt ondervraagd. Wordt er hier een netwerk opgerold? Pierre was altijd al een eenzaat, maar wel een vriendelijke man. Waarom is hij door het lint gegaan?

Zijn we trouwens op zoek naar attributen die we terugvinden in de kleuterklas, in het lager of middelbaar onderwijs? Zitten we verkeerd met onze gedachten? Waar ligt voor de pedofiel de leeftijdsgrens? Heeft hij misschien een dochter in het vijfde leerjaar? Ontluikt daar het een en ander, misschien?

Wat horen mensen op vrijdagnamiddag te doen? Langs de Tour heen zappen of moet die tv eigenlijk gewoon uit staan? Waarom zag ik deze fragmenten uit het Belspel?

En waar was u op vrijdagnamiddag in het verstikkende Vlaanderen dat de Verenigde Staten achternaholt, zonder één spat van dat allesverterende chauvinisme mee over te nemen en er een soort gigantisch cultureel en moreel verval voor in de plaats te stellen, waarvan dan gezegd wordt dat het zo moet omdat het in andere, belangrijkere regio's ook zo gebeurd. Impliciet.

Jukkie!

Geen opmerkingen: