vrijdag 23 oktober 2009

Niet met onze hersenen!

"Ook interessant?": de titel van het lijstje hiernaast. Met vraagteken en wat ironie, omdat ik 'niet altijd' zeker weet of die onderwerpen ook daadwerkelijk interessant zijn. Initieel was er een idee voor nog een ander lijstje ook, dat ik al met de naam "Te negeren!" had bedacht. Maar dat plan is niet doorgegaan, omdat ik het zelf wat raar vond aandacht te besteden aan onderwerpen die eigenlijk genegeerd (met uitroepteken en dus zeer zeker) moesten gaan worden.

Met stip op één (en zo pater Damiaan van de troon stotend), verklap ik u evenwel, zou in dat lijstje vandaag "Peter live" zijn binnengekomen, de draak van een schouwspel rond Peter Van de Veire waaraan ik vanavond jammerlijk ten prooi viel. Ik was altijd weggerend, geen kans had ik daartoe onbenut gelaten, als ik had gekund, maar vanavond kon ik niet, mijn benen waren verlamd, en ik keek dus (lijdzaam toe).

(For your interest: 'live' is 'evil' achterstevoren gespeld.)

Kon het nog platter allemaal? Ik had dit programma vorig jaar al eens gezien, maar daar had ik blijkbaar weinig van onthouden want wat ik vanavond zag vond ik van een droefnis die ik nog maar zelden had gevoeld tijdens het tv-kijken.
Zó goedkoop was het eigenlijk dat een mens zich kan afvragen waarom hij er dan toch al die woorden voor over heeft. Omdát het zo goedkoop was, zeker? En omdat iemand toch moet zeggen dat dit soort dwazernij er gewoon over is, ofzo?

Met ons belastingsgeld! Met onze hersenen!

Van een droefnis die in schril contrast stond met de 'joy!' die het publiek uitstraalde, als betrof het een gezelschap gedrogeerden.

Wat ik dan gezien heb? Schlagerzanger Christoff die 'zijn ding' mocht doen temidden van het plebs dat op zijn beurt 'zijn ding' deed, zijnde joelen en zwaaien, schijnbaar euforisch de hemelpoort bestormen om aldaar het aards paradijs te betreden (zoals dat in de teksten van Christoff óók weleens gebeurt).

Axelle Red ook, die voor diepgang - leest en deinst achteruit! - moest zorgen door een intimistische 'set' te spelen, gezeten op een barkruk, met the mighty P. en diens vieze bles naast zich. Diepgang ook die moest blijken uit het daaraan voorafgaande interview dat vooral nérgens over mocht gaan, behalve dan over Red's onmoeting met Michael Jackson, ooit. Dat daaruit enkel Vlaams geneut, en dus nog meer 'gekneut', voortkwam, hoeft hier niet uitgelegd laat staan beschreven te worden.

En er was nóg, maar daar wil ik het niet meer over hebben. Ik hoop enkel dat Bent Van Looy van Das Pop (die, voor de volledigheid, ook te gast was in "Peter live") een goede psychiater vindt, mocht hij die na vanavond nodig hebben. En wat mezelf betreft: ik kijk noooit meer naar "Peter live" en wijd er ook noooit meer een woord aan.

Twee keer nooit met drie o's, dat leest u goed, lichtelijk beschonken als u daar onderuit zit gezakt.

Geen opmerkingen: