maandag 2 december 2013

Boze Milow: "Ik ben en blijf de beste singer-songwriter van Vlaanderen"

Na boeiende zoektochten naar het Idool*, de X-facteur**, The Voice*** en de beste sludgemetalband van Vlaanderen, wordt de kijker sinds enkele weken door Vier verwend met het fonkelnieuwe 'De beste singer-sonraaiter' van Vlaanderen.
Omdat wij onbewust met z'n allen op dit programma zaten te wachten en ook wel omdat wij op zat...erdagavond doorgaans toch geen fuck te doen hebben, klappen wij verheugd in onze handen om zoveel originaliteit van de commerciële zender waar het toch nog steeds niet zo goed mee gaat.

Maar niet getalmd. Wie The Voice of Het Idool van Vlaanderen is, is discutabel. Daar kan geen mens een uitspraak over doen. Wie de beste singer-songwriter is, is echter wél geweten. Dat is immers niemand minder dan de Leuvense trots Milow (né Jonathan Vandenbroeck). Wie dat gezegd heeft? Hijzelf. Daarnet tegen mij aan de telefoon. En hij was fameus in zijn gat gebeten, dat kan ik u wel zeggen.

- "Dag Milow, Alexander hier. Alles kits in L.A.?"
- "Hello. Ik ben niet in L.A. Momenteel, ik ben thuis bij mijn moeke."
- "Tiens, ik dacht dat jij tegenwoordig in Los Angeles resideerde om er te netwerken en te sowsjelaaizen met de juiste mensen, de beste producers en andere kei kei interessante mensen; dat alles met als doel om een mondiaal gevierde singer-songraaiter te worden?"
- (stil) "Ik heb die droom opgegeven."
- "Waarom, Milow? Je was toch superambitieus en spuwde toch op Belgische muzikanten die het niet zo groots zagen als jij?"
- "Ja, ik heb dat ooit gezegd, maar daar heb ik nu spijt van."
- "Wat gaat er niet, Milow? Ik herken jou niet. Waar is die over het paard getilde lul met zijn 'gitareke'?"
- "Thuis bij moeke."
- Mijn vraag is, Milow: wat is er misgegaan in Los Angeles dat je nu je kop zo laat hangen?"
- (heel stil) "Iedereen aan wie ik mijn demo's liet horen, zei me dat mijn muziek bagger is."

EREMBODEGEM

- "Och, Milow, kop op. Hier in Vlaanderen zijn ze er wél nog van overtuigd dat je kei goed bent. Jij kan nog gemakkelijk het dorpsplein van Erembodegem vullen als je daar op een podium kruipt. Niet flauw doen, bel je agent en zeg hem dat hij wat optredens moet regelen voor de komende maanden. Dan kom je tenminste nog eens onder de mensen."
- (lange stilte) "Weet je, ik ben zo op mijn pik getrapt door dat programma, 'De beste singer-songraaiter van Vlaanderen'."
(windt zich plots hevig op) "Wie denken die makers eigenlijk dat ze zijn? Zijn die vergeten dat ik besta ofzo? Zijn die zich eigenlijk wel bewust van welke fantastische liedjes ik heb gemaakt, rechtstreeks ontsproten aan mijn getormenteerde ziel? Of zijn die mannen gewoon jaloers op mijn succes? Wat is die hun probleem?"
- (..)
- (hoorbaar stampvoetend) "En dan die kijkers - wat denken die eigenlijk? Denken die dat ze daar op tv ineens de béste singer-songraaiter van Vlaanderen gaan te zien krijgen ofzo? De beste ben ik en het wordt wel eens tijd dat dat in het collectief geheugen van de Vlaming wordt gestampt. Als Vier het niet doet, zal ik het doen. Hoe? Door nog keiveel sentimentele shit te maken met mijn akoestsch gitareke, want dat is wat de overlevers in mijn soort doen: tot in den treure sentimentele shit maken op akoestische gitarekes. En de gekwelde ziel uithangen, natuurlijk... Meestal fake."

Ik belde Vier nog om een reactie, maar de woordvoerder viel niet uit zijn rol en hield zich mooi aan de strenge instructies van de programmamakers. "Milow, zegt u? Nooit van gehoord."

* o.a. Peter Evrard, 'straffe madam' Natalia en - that's the name I wanna here you say - Brahim

** o.a. een zekere Pim met als belangrijkste 'karaktertrek': biseksualiteit

*** o.a. ik zou het u echt niet kunnen zeggen

Geen opmerkingen: