zaterdag 31 mei 2008

Van steunpilaar tot sufkop

Joey Post subject: Re: het beste van Posted: Sat 31 May 2008 14:43

Mensen, lees de regels eens. 12 uur 's nachts!

Joined: Mon 19 Feb 2007 20:49
Posts: 1567
Location: Leuven / Houthalen

Dit is een reactie die ik kreeg op een forum. Het forumtopic bestaat erin een lijstje te geven met je favoriete plaat en nummer van een bepaalde artiest. Het was al een tijdje Queens Of The Stone Age en nu stelde ik Gorki voor.

En dan krijg je volgend mailtje en ga je zelf met je ogen aan het rollen. "Mensen," staat er - lees: "ik ken je niet, wat doe je hier, je hoort er niet bij." En die emoticon betekent 'sufkop', 'ergerlijke domoor'. Nee, ik behoor niet to de 'in-groep' op dat forum. En Joey lekker wel.

Toen Jurgen hetzelfde onbedachtzame foutje maakte zei iemand: "Haha, die Jurgen! Hij heeft het spel nog niet door." Dolle pret. Toen was er geen sprake van "Mensen". Nee, Jurgen word persoonlijk bejegend. De verstrooide kapoen toch!

Nu wil het lukken dat ik voor de site die aan dat forum verbonden is toch al een tachtigtal artikels geschreven heb. En ook al staat mijn activiteit al enige tijd op een laag pitje, ooit zei de hoofdredacteur me toch dat ik "stilaan een echte steunpilaar" begon te zijn.

Waarom ik dan geen vriendjes blijk te hebben op het forum? Omdat ik er niet vaak genoeg kom, vooral. Geen 2752 posts in een jaar tijd, wil dat zeggen. En ook omdat ik niet even elitair over muziek wens te praten als de 'in-groep'. Omdat ik niet via e-bay voor €3 een verzameling b-kantjes van Can heb weten te bemachtigen. Omdat ik nog niet op de schoot van Dana Winner heb gezeten.

(Lene, bij deze staat het je vrij om mij middels een post op de rationele benadering van de forumbezoeker te wijzen.)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet zagen he Alexander. De regels zijn duidelijk, anders kan iedereen wanneer een groep hem niet aanstaat opeens een andere poneren. Het hoeft allemaal niet zo serieus genomen te worden maar als je een spel speelt, volg je nu eenmaal bepaalde regels. Die keuze mak je door mee te doen.

Alexander zei

Ja. Je hebt gelijk. Dat dringt nu pas tot me door.
Hoe vind je me trouwens zo snel? Ver-bluf-fend en een beetje eng.

Anoniem zei

Lene? Maar ik heb hier niks mee te maken... :-)

Ik ben zelf een enorme forumkluns, moet je weten. En de weinige keren dat ik toch meermaals per week op een forum probeerde door te brengen, heb ik nooit tot "de incrowd" behoord.

In tegendeel tot Sezaar hierboven (en tot jezelf 2 dagen later) vind ik je post helemaal niet belachelijk. Ik begrijp het gevoel dat erachter zit...

Stomme fora. Ik word er onzeker van. Net zo goed als een forum je het gevoel kan geven dat je bestaat, kan het je ook gewoon het gevoel geven dat je niet bestaat.

Anoniem zei

Ik ken Joey nu niet echt, maar het zou me sterk lijken mocht hij dat zo bedoeld hebben. Dat is een beetje het probleem met gescheven taal natuurlijk. Het is de communicatievorm waar het grooste aantal misverstanden uit voorkomen. Neemt niet weg dat zijn reactie een stuk beleefder had gekund.

Alexander zei

Hey Fideel.
Intussen besef ik dat natuurlijk ook. Zijn reactie was ook niet overdreven onbeleefd of hard ofzo, eigenlijk had hij gewoon gelijk.
Op dat moment kon ik die reactie gewoon totaal niet hebben, ik was nogal zwaar aan 't klooien met een cursus economie, en ik heb dat aangegrepen om mij op te winden in een blogpost.
Dus voor eens en voor altijd: no offense, Joey.

Anoniem zei

Laten we een out-groep oprichten die het forum perveteert met commerciële wansmaak! (127 posts en +- 70 artikelen, heb nog geen obscure Can-b-kantjes weten te scoren)(ik herken het gevoel dat er achter je post zit, no offense joey)

Anoniem zei

Ik lees niet vaak Blogs op Roen, Peerke en Boleuzia na dus was het eerder toeval dat ik net dan op die van jou terecht kwam. En dat Jorg niet terecht gewezen werd, heeft meer te maken met zijn vaak nogal "euhm...waar heeft hij het over"-posts. Iedereen gaat er zowat vanuit dat hij toch in een andere wereld leeft.

Ik geloof persoonlijk ook niet dat je "afgekraakt" werd omdat je niet naar de juiste muziek zou luisteren of niet genoeg post, of wat dan ook... Bovendien kan ergens hetzelfde gezegd worden van bloggers. Ze kennen elkaar blijkbaar ook allemaal en als je geen blog hebt, ben je voor hen ook niet mee.

Enfin, ik wil maar zeggen dat het virtuele bestaan niet al te ernstig mag genomen worden. Al zeg ik dat misschien ook wel omdat ik al "tot de jaren des onderscheids" gekomen was vooraleer er zoiets als het internet bestond.

je schrijfsels zijn overigens heel aangenaam om te lezen. Je hebt talent, maak er wanneer je er klaar voor bent en "iets te vertellen hebt" gebruik van.