zaterdag 11 mei 2013

Fabian Cancellara betrapt op interessante uitspraak

Twee dagen na de Ronde van Vlaanderen verspreidt zich het gerucht dat winnaar Fabian Cancellara na de finish betrapt is op een interessante uitspraak. “Het zou in een kort radio-interview gebeurd zijn”, bevestigt zijn ploegleider. “We gaan onderzoeken wat Fabian precies gezegd heeft. Tot bewezen is dat hij inderdaad een niet-stereotiepe uitspraa...k heeft gedaan, blijft hij onschuldig en behouden wij het vertrouwen in hem.”

Na zijn overwinning zondag, werd Fabian Cancellara overspoeld met aanvragen voor korte tv- en radio-interviews. Journalisten van diverse media hengelden naar een reactie van de renner. In een van die reacties zou Cancellara iets over de koers gezegd hebben dat de kijker niet zelf op zijn scherm had kunnen zien of anderszins uit de koers had kunnen afleiden. Cancellara zou zich als de eerste de beste neo-prof hebben laten betrappen op een niet-voorspelbare reactie.

“Fabian antwoordt altijd netjes in wielerclichés”

Bij Karl Van Nieuwkerke ging het na de wedstrijd nochtans wel goed. Dat beaamt de presentator. Cancellara liet zich in zijn antwoorden op Karls vragen niet betrappen op een spitante quote of een andere boeiende uitweiding over het koersverloop. Hij hield zich perfect aan de regels van de Wielerbond en bleef gedurende het gehele interview hoogst oninteressant in sportclichés praten. Van Nieuwkerke is verrast door het nieuws over de verdachtmaking, want kent Cancellara al langer als iemand die gewoontegetrouw zeer stereotiep op (overigens al even stereotiepe) vragen reageert. “De Fabian zoals ik hem ken zal nooit iets zeggen dat de kijker zelf niet uit de koers heeft kunnen afleiden”, aldus Van Nieuwkerke. “Tijdens de vele gelegenheden waarop ik hem heb kunnen interviewen, gebruikte hij steeds dezelfde toegelaten wielerclichés. Maar we moeten nu het onderzoek afwachten.”

Onderzoek

Alle door Fabian Cancellara na zijn overwinning afgelegde interviews worden nu verzameld en onderzocht door een internationaal team van communicatiedeskundigen. Zij zullen onderzoeken óf en waar Cancellara een interessante uitspraak heeft gedaan. Mocht blijken dat Cancellara inderdaad op een verrassende uitspraak betrapt is, hangt hem een levenslange schorsing als professioneel sportman boven het hoofd.

Geen opmerkingen: