zaterdag 11 mei 2013

Mia Doornaert ten tweede male in de adelstand verheven

Op haar eigen vraag heeft 'het paleis’ oud-De Standaardjournaliste Mia Doornaert (tijdelijk) uit haar adellijke stand ontheven. Doornaert, die vanwege haar merites als journaliste en publiciste in 2003 door ‘het hof’ tot de adel werd gepromoveerd en zich sindsdien als barones mag laten aanspreken, is van mening dat de haar toebedeelde titel te weinig uit de verf komt, waardoor zij, naar eigen zeggen, de indruk kreeg niet altijd 100 procent serieus te worden genomen in de chique (Franstalige) middens die zij poogt te frequenteren.

Een vooruitziende Doornaert komt nu zelf met een oplossing die even subtiel als vernuftig is. De titel van barones levert zij graag in, indien het paleis ervoor zorgt dat zij vanaf nu geheel legitiem met de familienaam d’Oornaert door het leven kan gaan. “Die kleine d is een droom die uitkomt”, glundert een bevrijde d’Oornaert in een korte reactie, nadat zij telefonisch van Koning Albert II zelve te horen had gekregen dat een en ander geen enkel probleem vormt. “Nicolas (Sarkozy, red.) heeft mij per sms reeds zijn felicitaties overgemaakt en Yves Leterme heeft me vanuit Parijs een tweet gestuurd om me te feliciteren, waarna ik op mijn beurt Yves’ tweet heb geretweet.”

(Gisteren haalde Doornaert, of d'Oornaert, ook al het nieuws nadat bekend raakte dat ze door de lezers van het online mannenmagazine clint.be vroegtijdig tot ‘manwijf van maart’ is uitgeroepen. Deze eer heeft de voormalige barones vooral te danken aan haar optreden in ‘Terzake’ van maandag jl., waarbij zij een das droeg.)

Geen opmerkingen: